Politika zasebnosti


Naša e-trgovina www.tonerdepot.si, Soft-Tech, s.r.o., ID: 45917272, s sedežem na Breznica 288, 091 01 Breznica, Slovaška, registrirano: Prešovsko okrožno sodišče, oddelek: Sro, številka datoteke: 23780 / P , (v nadaljnjem besedilu "Upravitelj") jasno in odkrito izjavlja, kako obdelujemo vaše osebne podatke v skladu z UREDBO (EU) 2016/679 EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA o varstvu posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter Direktivo 95/46/ES, Splošna uredba o varstvu podatkov (v nadaljevanju "GDPR"). Preberite tudi politiko piškotki.

Spoštujemo vašo pravico do zasebnosti. Zaradi transparentnosti te politike zagotavljajo podrobne informacije o tem, katere osebne podatke obdelujemo in za kakšen namen, kako dolgo, komu jih posredujemo, kakšne so vaše pravice in še veliko več.

1. Varstvo osebnih podatkov je za nas prednostna naloga pri vsem, kar počnemo.


Vaše zaupanje je za nas pomembno. Spoštujemo vaš nadzor nad vašimi osebnimi podatki in digitalnimi vsebinami in naša prednostna naloga je preprečiti kakršen koli nepooblaščen dostop do njih. Kadarkoli vas prosimo za informacije, jih potrebujemo, ne zahtevamo jih več. Za preverjanje vaše e-pošte uporabljamo funkcijo dvojne prijave.

Katere osebne podatke zahtevamo od vas?

Zbiramo osebne podatke, ki nam jih posredujete, na primer ko nekaj naročite, nas kontaktirate ali podate nakup ali oceno blaga. Osebni podatki, ki nam jih posredujete, vključujejo kot obvezne podatke: kontaktne podatke in podatke o plačilu, tako neobvezne. Pri nas ne morete nakupovati, ne da bi zagotovili zahtevane podatke. Osebne podatke nam prostovoljno posredujete, kjer vas prosimo za vaše soglasje, npr. za registracijo, za pošiljanje glasil, razprav, ocen in še več, v obsegu, ki je tam določen.

Kako uporabljamo vaše osebne podatke?

Vaše podatke potrebujemo na primer za naslednje namene:

  • Ustvarite in upravljajte svoj osebni račun (registracija)
  • Obdelajte vaša naročila, dostavite blago, obdelajte vračila ali jih zahtevajte
  • Pošljite aktualne informacije o statusu vašega naročila preko sms-a, elektronske pošte
  • V primeru težav z dostavo naročenega blaga se obrnite na vas po telefonu ali e-pošti
  • Odgovorite na vaša vprašanja in vas obveščajte o novih in spremenjenih storitvah
  • Pošiljanje poslovnega deleža o trenutnih akcijah in popustih (novice)
  • Upravljajte svoj račun in nadzorujte svojo plačilno moralo
  • Izvedite analize, da vam zagotovimo ustrezno blago

Preverite svojo starost za nakupovalne zakone, zlasti za zgornje namene:

 

  • za nakupe z in brez registracije za obdobje treh let, z novim triletnim obdobjem od dneva, ko oddate zadnje naročilo,
  • pri ocenjevanju nakupa ali blaga za obdobje treh let,
  • pri pošiljanju poslovnih sporočil brez nakupa, pogovora, kontaktnega obrazca, svetovanja, povpraševanja po izdelkih ipd. za obdobje enega leta,
  • ali za obdobje, določeno z zakonom (za obdobje 10 let podatki, navedeni v davčni listini, izpolnitev zakonske obveznosti).

Vaši osebni podatki bodo nato izbrisani, če se ne strinjate s podaljšanjem časa obdelave.

2. Zaščitili vas bomo


Izboljšamo storitve. Sprejeli smo tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših podatkov pred izgubo, manipulacijo in nepooblaščenim dostopom. Svoje varnostne ukrepe nenehno prilagajamo tehnološkemu napredku in razvoju. Da bi bilo kartično plačevanje pri nas čim varnejše, se vsi podatki pošiljajo v šifrirani obliki s pomočjo protokola SSL. To pomeni, da informacije potekajo prek varne povezave in da zunanjim osebam ne morejo prebrati podatkov o vaši kreditni kartici. Pri plačilu s kartico sodelujemo s pooblaščenim plačilnim posrednikom, ki nam neposredno v vaši banki pomaga preveriti, ali je kartica veljavna za nakupe. To počnemo prek naših storitev in z delitvijo informacij z vami. Podatki, ki smo jih zbrali od vas, so shranjeni samo na ozemlju Evropske unije.

3. Odločite se, koliko boste delili z nami


Da bi vam zagotovili še boljše storitve in ustrezne novice, zbiramo informacije o tem, kako se uporabljajo naše aplikacije. To pomeni, da ko uporabljate naše spletno mesto, ugotovimo, katere funkcije so najpogosteje uporabljene in katera dejanja sprožijo sporočila o napakah. Če vam ni všeč sledenje, lahko vklopite način brez beleženja zgodovine ali nastavite piškotke v brskalniku. Več preberite v Politiki piškotkov.

Podeljeno soglasje lahko tudi prekličete s klikom na povezavo »Odjava na glasilo« v poslanem e-pošti ali pa nas kontaktirate na naš e-mail: info@tonerdepot.si, tel.č.: +38 617 774 270.

4. Izberemo ponudnike storitev, ki jim lahko zaupamo


Smo del internetnega podjetja, v katerem brez zunanjih ponudnikov ne moremo obstajati. Podatki, ki jih pridobimo, so lahko na voljo dostavnim podjetjem ali drugim ponudnikom programske opreme, storitev in aplikacij za obdelavo, ki jih trenutno ne uporabljamo. Nikoli ne posredujemo, ne prodajamo ali izmenjujemo vaših podatkov s tretjimi osebami za namene trgovanja.

5. Kakšne so vaše pravice?


Imate pravico zahtevati informacije o tem, katere osebne podatke hranimo o vas (brezplačno enkrat letno). Če so ti podatki napačni ali nepopolni, lahko zahtevate, da te podatke popravimo ali odstranimo. Vaših podatkov ne moremo odstraniti, če nam to preprečujejo pravni predpisi o hrambi podatkov, kot je zakon o računovodstvu ali drugi utemeljeni razlogi, kot so neporavnani dolgovi. Imate pravico, da kadar koli prekličete svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov (člen 7(3) GDPR), pravico zahtevati dostop do vaših osebnih podatkov (15. člen GDPR), pravico do njihovega popravka. (člen 16 GDPR) ali izbris (člen 17 GDPR), pravico do omejene obdelave (člen 18 GDPR) in ugovor obdelavi (člen 21 GDPR), imate pravico to prenesti podatke drugemu upravljavcu (20. člen GDPR) ter pravico do vložitve pritožbe zoper varstvo osebnih podatkov, če menite, da naše podjetje pri obdelavi osebnih podatkov krši GDPR (77. člen GDPR). Če uveljavljate navedene pravice, se lahko obrnete na kontaktni naslov Soft-Tech, s.r.o., ID: 45917272, Breznica 288, 091 01 Breznica, Slovaška, e-mail: info@tonerdepot.si, tel. številko: +38 617 774 270.

6. Brez varnosti ni zasebnosti


Varne storitve pomagajo zaščititi osebne podatke pred kibernetskimi napadi in radovednimi ljudmi. Brez varnosti ni zagotovila za zasebnost. Zahvaljujoč naši zavezanosti kibernetski varnosti vam lahko ponudimo resnično varne digitalne storitve.

 

Politika zasebnosti

 

1. Osebni podatki se obdelujejo v skladu z Zakonom št. 18/2018 Zb. o varstvu osebnih podatkov, kakor je bil spremenjen.
2. Upravljavec osebnih podatkov kupca ne posreduje tretji osebi, razen izbranemu prevozniku, ki zagotavlja dostavo blaga ali storitev, ali državnim organom v primeru nadzora ali posredniku na podlagi medsebojna pogodba, sklenjena po zakonu št. 18/2018 Z.z.
3. Upravljavec je dolžan osebne podatke, preden jih da na voljo nepooblaščenim osebam, zavarovati z ustreznimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi. Prav tako so vsi zaposleni pri operaterju dolžni ohranjati zaupnost v zvezi z osebnimi podatki.
4. Zadevna oseba ima pravice, opredeljene v § 19 in nasl. akt št. 18/2018 Z.z. o varstvu osebnih podatkov, kakor je bilo spremenjeno, in sicer:
a) pravico do informacij, ki jo izpolnjujejo te vsebine in pogoji poslovanja,
b) pravica zahtevati dostop do osebnih podatkov v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki - 21. člen zakona je v vaši pravici, da zahtevate, kako in za kakšne namene se vaši podatki obdelujejo, to zahtevo pa lahko naslovite na kontaktni e-mail.
c) pravica do popravka osebnih podatkov - 22. člen zakona vam omogoča popravek osebnih podatkov, če so zastareli,
d) pravico do izbrisa osebnih podatkov - 23. čl. zakona, ki ga boste uporabili, če vas ne zanima nadaljnja obdelava osebnih podatkov upravljavca,
e) pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov – 24. člen zakona boste izvajali, če menite, da so bili osebni podatki obdelani v nasprotju z zakonom,
f) pravico do ugovora obdelavi osebnih podatkov - 27. člen zakona,
g) pravica do prenosa osebnih podatkov,
(h) pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu v zvezi z obdelanimi osebnimi podatki.
5. Upravljavec od kupca pridobi naslednje osebne podatke: naziv, ime, priimek, naslov, naslov za dostavo, naslov za izstavitev računa, telefonsko številko, e-poštni naslov, ki se obdelujejo z namenom pravilne obdelave vašega naročila. Ti osebni podatki se hranijo 10 let za namene arhiviranja. V okviru obdelave naročil se obdelujejo osebni podatki za namene izdajanja računov, izdaje zalog (dostavnih) pisem, zagotavljanja prevoza in računovodstva.

6. To spletno mesto beleži vaš IP naslov, podatke o času, koliko časa porabite za brskanje po teh straneh in informacije o tem, s katerih strani prihajate k nam. Piškotki so besedilne datoteke, ki so shranjene na vašem računalniku in se uporabljajo tudi za merjenje obiskanosti spletnega mesta in prilagajanje prikaza strani, zahvaljujoč tem datotekam pa vam lahko ponudimo boljšo storitev. Zato te datoteke dojemamo kot naš zakoniti interes. Nekateri piškotki so datoteke tretjih oseb, npr. Youtube, Google in podobno.
7. Piškotke lahko kadarkoli izbrišete ali pa nastavite njihovo zbiranje neposredno v nastavitvah internetnega brskalnika. Če želite zavrniti zbiranje piškotkov, to nastavite v svojem spletnem brskalniku.

8. Če je kupec privolil v obdelavo osebnih podatkov v e-trgovini za namene e-mail marketinga, se strinja s pošiljanjem e-poštnih sporočil na kontaktni e-naslov.
9. Osebni podatki za namene e-mail marketinga v obsegu imena in priimka, elektronskega naslova se posredujejo za obdobje petih let. Ti osebni podatki niso posredovani tretjim osebam.
10. Kupec lahko kadarkoli prekliče svojo privolitev s pošiljanjem Pritožbe z obdelavo osebnih podatkov, ki jo bomo nemudoma izbrisali. Odjavite se lahko tudi tako, da počistite polje v uporabniškem računu uporabnika (če je kupec zahteval ustvarjanje uporabniškega računa). Osebnih podatkov, ki jih posredujete, ne bomo več uporabljali za namene e-poštnega trženja.

11. Če je kupec soglašal z obdelavo osebnih podatkov v e-trgovini za namene SMS marketinga, se strinja s pošiljanjem SMS sporočil na kontaktno telefonsko številko.
12. Osebni podatki za namene SMS trženja v obsegu imena in priimka, telefonske številke se posredujejo za obdobje petih let.
13. Kupec lahko kadarkoli prekliče svojo privolitev s pošiljanjem Pritožbe z obdelavo osebnih podatkov, ki jo nemudoma izbrišemo. Odjavite se lahko tudi tako, da počistite polje v uporabniškem računu uporabnika (če je kupec zahteval ustvarjanje uporabniškega računa). Osebnih podatkov, ki jih posredujete, ne bomo več uporabljali za namene e-poštnega trženja.

Infolinija (PON-PET: 8:00-15:30)
Piškotke uporabljamo, da znamo kar najbolje izkoristiti naše spletno mesto, vrniti vsebino in oglaševalske zmogljivosti, uporabljati funkcije družbenih medijev in analizo prebivalstva. Ti piškotki vključujejo ciljne medijske piškotke in piškotke za napredno analizo. S klikom na gumb Razumem se strinjate z uporabo piškotkov.